Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ekonomika Západu je jako po roce 1945 tak před ním poháněna lidskou vynalézavostí a pracovitostí. Ničím jiným ekonomiku pohánět nelze. Je možné, že dobrému českému politickému komentátorovi pojmy jako je vynalézavost a pracovitost nic neříkají, a proto si musí vymýšlet nějaké absurdní vedlejší konstrukce.

0 0
možnosti
JR

J62a84n 56R48á56ž

13. 9. 2023 17:36

Rozhodně zajímavé čtení.

0 0
možnosti
LV

Zmizel můj komentář, poměrně obsáhlý. Pokud jste jej, autore, smazal Vy, proč tedy otvíráte diskuzi? Není férovějši diskuzi vůbec neotvírat?

Pokud v tom prsty nemáte, omlouvám se.

0 1
možnosti
Foto

Už se zase hroutí dolar? Tak to jo. A taky jsem už přežil tři konce světa.

0 1
možnosti
Foto

Jsem ročník 1947 a co pamatuji, tak je dolar před zhroucením.

1 1
možnosti
LV

Vázat hodnotu měny na nějakou komoditu je na první pohled velmi lákavé.

Předpokládá to však jednu základní věc - nesmí se měnit hodnota ani celkové množství zboží, které lze za tu měnu nakoupit.

Jak byste řešil situaci - záměrně zjednodušenou, pro příklad - kdy se na trhu objeví nová komodita? Třeba mobilní telefony? Pokud bude existovat rovnováha na Vámi uvedené bázi, tedy množství zlata na krytí měny, nebude možné s takovou komoditou přijít, aniž by se tato rovnováha porušila. Jestliže bochník chleba stál do té doby dejme tomu 0,1 gramu zlata, kolik bude stát potom?

0 0
možnosti
HH

No západ zase stojí nad propastí...stačí ten zlatej rubl, kdy je levnější než toaleťák... Jinak představa, že při blackoutu Vám k něčemu bude hotovost je fakt úsměvná...to samé zlato...při zhroucení civilizace je zlato k ničemu...

2 0
možnosti
Foto

Zlato se bude pořád hodit k výrobě ženských ozdob. Bankovky nejsou dobré na podpal, protože špatně hoří a na "to" jsou příliš tvrdé.

1 1
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Zase jeden z těch, co vidí svět ze své "žabí" perspektivy. Je spíše objektem než subjektem dějin a to ho vede k víře, že je lépe věřit v selský rozum, než abstraktní ideje.

Seznam rubrik